RSS

8 de març 2011

Importància de les noves tecnologies a l'aula d'infantil

Com a segon tasca de l’assignatura per a la que he creat aquest bloc, se’ns a demanat extraure conclusions a partir del currículum d’infantil, de la importància de les noves tecnologies en la nostra futura feina.
A continuació exposaré aquelles idees que consideren que demostren al currículum la importància de les TIC en educació infantil:
*    Al currículum es parla de les TIC en les seues tres àrees. En les dues primeres ( Coneixement de si mateixa i autonomia personal i Coneixement del medi físic, natural, social i cultural) s’exposa el mateix, que les TIC són de molt profit per als xiquets i xiquetes d’infantil ja que les utilitzarem com a un bon recurs didàctic i deuen de mirar la seua projecció cap al futur.
*      A la tercera de les àrees és la que fa referència als llenguatges: comunicació i representació, per lo tant en aquesta es parla molt més de les noves tecnologies i la seua utilitat, introduint en aquest cas  que els mitjans de comunicació i les tecnologies de la informació modifiquen contínuament la concepció reduïda de l’entorn pròxim com a font d’aprenentatge ampliant els seus coneixements del món.
*      Les TIC són una ferramenta mitjançant la quals els nens poden descobrir elements físics, naturals, socials i culturals aquesta forma serà més motivadora per als nens, ja que trenca els esquemes tradicionals de ensenyament a l’aula.
*      Amb d’introducció de les noves tecnologies a l’aula els nens i les nenes tindran l’oportunitat de conèixer una nova forma de comunicar-se.
*      També són una tasca important per a aprendre a aprendre.
Conclusions que puc traure a partir de la lectura del currículum, de haver llegit articles relacionats amb les TIC, webs, vídeos i blocs puc extraure algunes conclusions. Actualment vivim en una societat que les noves tecnologies són part de nosaltres, no m’imagine el no poder disposar del meu ordinador particular, ni poder estar connectada a la xarxa diàriament. Com a futura mestra i tal com he pogut contemplar al currículum, al igual que ara les tinc presents,les deure incluir en la meua aula, ja que son un eina crec que indispensable per a un mestre. Gracies a elles podem disposar de recursos,jocs,activitats,vídeos,llibres interactius,materials,etc al nostre alcans i simplement fent una xicoteta ullada per la xarxa.
Les noves tecnologies són relativament actuals, per lo tant moltes mestres que exercien la seua professió des de fa molts anys, no entenen o no volen entendre aquest nou BOOM que els assola, però es deuen de modernitzar i fer-li’n vore que tenen tot un món de novetats i de materials molt bons per a l’aula per als seus alumnes.
Fins ara he estat parlant de la gran oportunitat i lo afortunades que som les futures mestres per la quantitat de coses que ens aporten les TIC. Però i els xiquets?quines avantatges tenen per ells? Que li pot aportar a un nen?. Els xiquets estan acostumats a tindre un paper i un llapis i tindre que fer la seua feina sobre aquest, si nosaltres li donem un altra manera de treball que no inclosa aquests dos, el xiquet es motivarà més,veurà en la novetat la finestra cap una manera d’aprendre novedosa i tindra més ganes per tant, d’aprendre.

Vos recomane mirar aquestes webs:

Belén Tudón

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada